ÎN CE STADIU se află lucrările privind reabilitarea PIEȚELOR Trivale și Găvana

0
707

Primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică, a transmis în cadrul unei conferințe de presă care este stadiul lucrărilor privind reabilitarea piețelor Trivale și Gavana. Astfel, s-a reușit deblocarea situației la Piața Trivale, reluându-se lucrările, iar la Piața Găvana urmează atribuirea lucrărilor de consolidare.

Reabilitare Piața Trivale: Se lucrează cu asocierea de firme S.C. ZEUS SA-S.C. SELCA S.A. Valoare contract 3.268.257,97 lei inclusiv TVA. Pe parcursul execuției, la decopertări, s-a constatat ca aceasta construcție a fost construita haotic, fără respectarea normelor tehnice, fără să aibă o structură de rezistenta, fapt care nu a putut fi relevant la sondările care au fost efectuate pentru realizarea proiectului. ”În acest sens, am întrerupt lucrările si am comandat urgent o expertiza tehnică. În urma expertizei existau 2 soluții: consolidarea spatiilor existente sau demolarea lor și ridicarea unora noi. Am ales varianta mai puțin costisitoare, respectiv demolarea spatiilor existente, cu punerea în siguranță și a celor doua spații private aflate chiar în mijlocul celor existente. Situația a fost deblocată, lucrările reluate. Sperăm să recuperăm întârzierile generate de actualizarea proiectului. Acesta este motivul pentru care termenul invocat nu a putut fi respectat.”, a transmis Cornel Ionică, anunțând reluarea lucrărilor la Piața Trivale.

Reabilitare Piața Găvana: S.C. APARTAMENTUL S.A. cu subcontractant S.C. LUMIDA S.R.L. Se lucrează. In urma expertizei tehnice, s-au constatat fisuri în stâlpii de rezistență, fiind necesară o consolidare. ”Lucrările au întârziat din cauza acestui fapt, avem asigurări de la constructor că vor recupera. Valoare contract 4.594.143 lei inclusiv TVA. In prezent, am demarat procedura pentru atribuirea lucrarilor de consolidare.”, a mai explicat primarul Piteștiuluil

În ceea ce privește reparațiile capitale terasă, luminatoare și scurgeri pluviale, în Piata Gavana, lucrează S.C. BRINCON SRL Brăila. Valoare contract 664.274,66 lei inclusiv TVA.

LASA UN RASPUNS