UPDATE. În Argeș! Acțiune PERICULOASĂ a pompierilor! Cisternă încărcată cu COMBUSTIBIL, RĂSTURNATĂ

0
953

UPDATE: 12.00

La intervenție au participat 35 de subofițeri, 3 elevi și 7 ofițeri, printre care și Inspectorul șef al ISU Argeș, primul adjunct al acestuia și șeful centrului operațional. Autospeciale au fost mobilizate de la 5 subunități ale ISU Argeș. Pe timpul manevrelor de repunere a cisternei pe roți, ehipajele specializate au întrerupt alimentare cu energie electrică pe linia de înaltă tensiune. S-a folosit spumă pentru crearea unui strat de delimitare a vaporilor de combustibil și atmosferă, putând manevra repunerea cisternei pe roți în condiții de siguranță, ne transmite ISU Argeș.

……………………………

Acțiune intensă, joi dimineața, a forțelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, după ce un autocamion cu remorcă tip cisternă s-a răsturnat la ieșirea de pe A1, spre Bascov. Cisterna era încărcată cu 33 de tone de combustibil, benzină și motorină și exista pericol de explozie din cauza liniei de înaltă tensiune aflată în apropierea cisternei. La fața locului a sosit și o alta cisternă, luându-se în calcul și transvazarea combustibilului.
Potrivit ISU Argeș, șoferul în vârstă de 48 de ani a suferit un atac de panică și escoriații la nivelul mâinilor. Politistii Serviciului Rutier Arges, impreuna cu cei ai Sectiei de Politie Rurala Bascov sunt la fata locului, pentru redirecționarea traficului, care a fost blocat total pentru asigurarea unei zone de protecție, în vederea intervenției echipajelor specializate.

LASA UN RASPUNS