Grea pierdere pentru cultura argeseana! A murit Augustin Lucici

0
593

Grea pierdere pentru cultura argeseana si nu numai. A murit pictorul Augustin Lucici. “Drum lin spre lumină, iubitul meu soț și părinte…”, a fost mesajul transmis de sotia sa, Stela Maria Lucici, anuntand marea pierdere.

“Uniunea Artiștilor Plastici din Romania anunță cu profundă mîhnire incetarea din viață a pictorului AUGUSTIN LUCICI (19.02.1956 – 02.12.2020).
Interpret special al traiectoriei intime a gîndului și habitudinii AUGUSTIN LUCICI anexează teritorii conceptuale atît in planul creației artistice, cît și in domeniul pedagogic, resortul spiritual fiind cel al stărilor proiective ale conștiinței și înțelegerii. Sublimului stării ca și al actului de creație îi stau mărturie valențele potente în materializarea și disciplinarea efortului curatorial-didactic. S-a mai aprins o Stea in Constelația Nemuririi!
Transmitem compasiune familiei, tuturor celor care l-au cunoscut, iubit și prețuit.
Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost mesajul transmis de Uniunea Artistilor Plastici din Romania.

Fostul director al Galeriei de Arta, Augustin Lucici, a fost operat de ulcer perforat, după care a făcut peritonită. Infectat cu COVID, lupta sa pentru viață a fost inegală. Acum, cel care făurea, colecționa și admira deopotrivă lucrările de artă, va împărți dragostea pentru frumos în ceruri, alături de alți prieteni care au plecat prea devreme, dupa cum a scris Proarges.ro.

LASA UN RASPUNS