Dr. Eny Pavel, despre mestecatul gumei, bruxism, rosul unghiilor ori muscatul buzei! De evitat!

0
956

Desi la prima vedere te poti gandi ca nu pot face niciun rau, ei bine sunt ticuri care iti pot afecta sanatatea orala, informeaza doctorul stomatolog Eny Pavel. Aceste ticuri iti pot face suficient de mult rau, incat esti nevoit sa renunti la ele.

Rosul unghiilor –€ microbii şi enzimele din gură sunt transferaţi pe piele şi invers. Bacteriile de sub unghii sunt transferate în gură, ceea ce cauzează infecţii ale gingiilor şi gâtului.

Scrâşnirea dinţilor (bruxism) atunci când există stres face ravagii cu sănătatea orală, dinţii se pot sparge, rupe şi, în timp, se vor mobiliza şi se poate ajunge la pierderea lor.

Rosul părţii interioare a obrazului este un obicei datorat nervozităţii, interiorul obrazului se umflă, în timp, acest lucru ducând la inflamaţie cronică şi cicatrici vicioase ale zonei.

Linsul şi muşcatul buzei pot cauza dermatită şi inflamaţie, care fac ca buzele să apară uscate şi crăpate.

Ronţăirea dropsurilor –€ bomboanele sunt foarte dulci, iar zahărul din conţinutul lor cauzează carii. Bacteriile orale se hrănesc cu zahăr care creează un mediu perfect pentru apariţia cariilor.

Ronţăitul pixurilor sau creioanelor –€ pe lângă bacteriile pe care le conţin obiectele şi pe care le introduceţi în cavitatea bucală, dinţii au cel mai mult de suferit. Se distruge smalţul, se abrazează, presiunea este mare şi se lezează parodonţiul (ţesuturile care susţin dintele în alveolă).

Scoaterea dopurilor de la sticlele de bere cu dinţii este total interzisă.

Mestecatul gumei îţi suprasolicită muşchii maxilarului, iar zahărul din guma de mestecat îţi atacă smalţul dinţilor.

LASA UN RASPUNS