Dosarul lui Chițoiu, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş

0
115

Procurorii au luat decizia ca dosarul privind accidentul mortal în care a fost implicat politicianul Daniel Chiţoiu să fie preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş asta deşi, iniţial fusese repartizat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. Iată cum explică procurorii această hotărâre:

„La data de 30 .120 2019 conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus preluarea, în vederea efectuării urmăririi penale de către un procuror criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lână Tribunalul Argeş, a cauzei penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu evenimentul rutier ce a avut loc la data de 26.12.2019, în jurul oreri 12.10 pe DN 7, în apropierea localităţii Zamfireşti, judeţul Argeş.

Iniţial, cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti. Dispoziţia de preluare a cauzei penale la unitatea de parchet ierarhic superioară, are în vedere intensa reflectare în mass-media de la nivel naţional şi local, ca urmare a consecinţelor grave ale accidentului rutier cercetat-două persoane decedate şi două vătămări corporale şi a călităţii de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia dintre conducătorii implicaţi în accident.

La acest moment este dispusă începerea in rem a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, şi vătămare coporală din culpă. prev de art 192 şi art 196 din codul penal.” , a comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, luni.

LASA UN RASPUNS