Campanie de prevenire a cancerului de col uterin, la Pitești! Au fost efectuate 131 de teste gratuite

0
204

131 de teste gratuite, efectuate în cadrul campaniei de prevenire a cancerului de col uterin, la Pitești! În data de 13 februarie 2023, Unitatea Mobilă de Screening SCCUT a ajuns la Pitești pentru a desfășura o campanie de prevenire a cancerului de col uterin. În cadrul acestei campanii, au fost efectuate 131 de teste gratuite, dintre care 128 au fost teste HPV și 3 teste Babeș Papanicolau.

Această campanie face parte din proiectul SCCUT, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” în parteneriat cu Fundația „Renașterea” pentru Educație, Sănătate și Cultură (FRESC), Centrul FILIA și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN) și cofinanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Având în vedere succesul campaniei desfășurate la Pitești, certificat de numărul mare de teste gratuite oferite persoanelor participante, aceasta va reveni în municipiul nostru în luna martie, pentru următoarea etapă fiind deja programate alte 300 de testări. Aceste cifre arată că oamenii din Pitești și din împrejurimi sunt conștienți de importanța prevenirii cancerului de col uterin și își asumă responsabilitatea pentru propria sănătate.“, informeaza Primaria Pitestti.

LASA UN RASPUNS