Au fost trimisi in judecata politistii rutieri de la Sectia 2 Pitesti acuzati de luare de mita!

0
186

După ce au luat mită de la ofiţeri sub acoperire din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie-Serviciul Judeţean Argeş, cei doi foşti politişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au fost trimişi în judecată. Agenţii pretindeau mită de la şoferii din trafic după ce îi minţeau că ar fi fost înregistraţi de aparatul radar circulând cu viteză escesivă şi trebuie să le reţină permisul de conducere.

“La data de 07.01.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a finalizat urmărirea penală și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, agenți de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș – Secția nr. 2 Poliție Pitești – Ordine Publică cercetaţi, ambii, în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale).

În fapt, la data de 17.12.2021, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Argeș și Serviciul Operații sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a celor doi agenți de ordine publică, ambii fiind desemnați ca polițiști rutieri, după ce aceștia, în exercitarea atribuțiilor de serviciu au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 lei, câte 900 de lei de la fiecare pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier. Anterior, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în data de 16.11.2021, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție au primit de la un denunţător suma de 300 de lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate. Urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 de ore de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, plasați în arest la domiciliu de către Tribunalul Argeș și ulterior arestați preventiv de Curtea de Apel Pitești.

În cauză, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au fost delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și au beneficiat de sprijinul lucrătorilor D.G.A. și conducerii I.P.J. Argeș”, a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul celor doi a fost înregistrat la Tribunalul Argeş pe data de 11 ianuarie. A doua zi, Tribunalul Argeş a înlocuit arestul preventiv pentru Dragoş C. şi Eusebiu M., cu arest la domiciliu pentru 30 de zile. Instanţa nu a fixat, deocamdată, termenul de judecată pentru camera preliminară.

LASA UN RASPUNS