Argesul va avea inca un laborator de testare PCR! Cate sunt, de stat si private, in judetul nostru

0
325

Prefectul Emanuel Soare a susținut marți o conferință de presă, alături de directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu și directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul.

Prefectul a ținut să-i mulțumească șefului DSVSA Argeș pentru implicare, instituția urmând să pună în funcțiune, în scurt timp, un aparat de testare de tip Real Time PCR. Acesta a declarat de asemenea că în Argeș funcționează, în prezent, 3 laboratoare de stat (la Spitalul Județean de Urgență, la Spitalul Municipal Câmpulung și la Spitalul Orășenesc Mioveni) și 6 private. Prin cele de stat s-au realizat, de la începutul pandemiei, 19.000 de teste, dintre care numai în ultima săptămână peste 2000.
Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș, a declarat că săptămâna aceasta va fi desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția aparatului de testare PCR. “Au fost 12 ofertanți, săptămâna aceasta va fi desemnat câștigătorul. Se pregătește spațiul pentru laborator. Avem un medic veterinar, pregătit la Institutul “Matei Balș”, care va folosi imediat aparatul de testare”, a declarat Sorin Sorescu.

LASA UN RASPUNS