12 patroni au fost înșelați! 3 bărbați, reținuți pentru fraudă informatică

0
693

Au vândut lemne pe platforme online unor agenţi economici, numai că nu au trimis marfa. Indivizii, trei la număr, au creat mai multe anunţuri şi au fost contactaţi de administratori de firme interesaţi de oferte.

Crezând că este vorba de o ofertă serioasă, oamenii au trimis banii, numai că nu au primit niciodată marfa, fiind vorba de nişte anunţuri false. Era vorba de o înşelătorie pusă la punct de trei indivizi, unul de 51 de ani din Târgu Mureş, altul de 26 de ani, din Râmnicu Sărat şi utlimul, de 25 de ani, tot din Râmnicu Sărat. Aceştia nu aveau nimic de vânzare, dar au postat anunţurile reuşind să înșele 12 agenţi economici cărora le-a adus un prejudiciu în valoare de 66.000 lei.

Toţi trei au fost reţinuţi de ofiţerii BCCO Piteşti care au instrumentat cazul. Suspecţii au păcălit agenţi economici din Argeş, Călăraşi, Teleorman, Timiş, Cluj şi Bucureşti.

„Polițiștii din cadrul B.C.C.O. Pitești, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Coștesti, au reținut trei bărbați, cu vârste între 25 și 51 de ani, bănuiți de infracțiuni de fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, din cursul anului 2018 până în prezent, cei trei ar fi fraudat prin intermediul platformelor de comerț on-line, douăsprezece persoane vătămate, reprezentate ale unor societăți comerciale din România. Acestea au ca obiect de activitate exploatarea materialului lemnos, producând acestora un prejudiciu de aproximativ 66.000 de lei.

Pentru probarea activității infracționale, în ziua de 9 aprilie a.c., au fost efectuate trei percheziții la locuințele persoanelor în cauză, pe raza județelor Mureș si Buzău.
Cei trei au fost retinuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Târgu Mureș, Buzău, Alba Iulia, Ploiești și Dâmbovița.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiza Informațiilor, ambele din cadrul I.G.P.R.”, se arată într-un comunicat de presă.

LASA UN RASPUNS