UPDATE. Perchezitii la Palatul de Aramă din Costeşti: Dan Stanescu, fiul acestuia si fratele, RETINUTI

0
1741

În urma percheziţiilor care au avut loc la Palatul de Aramă din Costeşti al Regelui Dan Stănescu, trei persoane au fost reţinute pe bază de ordonanaţă. Printre cei ajunşi în arest se numără şi regele internaţional al romilor creştini de pretutindeni. Astăzi urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunerea luări unei măsuri preventive.

Joi, poliţiştii polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au pus în executare 38 de mandate de percheziție, în judeţele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei.

Vizat de anchetă este Regele internaţional al romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu, precum şi unii membri ai familiei sale. După descinderi au fost duşi la audieri Dan Stănescu, fiul acestuia, nora, fratele şi contabila. În cursul serii, oamenii legii au emis ordonanţe de reţinere pe numele a trei persoane, respectiv Dan Stănescu fiul lui şi fratele său, nora fiind cercetată sub control judiciar. Astăzi, cei trei bărbaţi vor fi duşi la Parchet cu propunerea luării unei măsuri preventive.

LASA UN RASPUNS