Profesorii au cerut “corecturi in grila de salarizare”. Ce le raspunde Ministrul Muncii

0
665

Sindicatele din Educatie au cerut unele corectii in grila de salarizare, anunta liderul Federatiei Sindicale din Invatamantul Superior, Alma Hater, Anton Hadar. Ce raspunde ministrul Educatiei? Nu sunt bani. “Practic, ni s-a retezat din start elanul și încrederea că am putea să beneficiem și noi, cei din Educație, de unele corecturi.”, a adaugat Hadar.

Pentru că nu e vorba despre creșteri salariale, de lucruri ieșite din comun, nu vorbim despre Legea salarizării unitare (…) Eu îl tot aud atât pe dânsul (ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, n.r.), cât și pe prim-ministru, că nu sunt bani. Paradoxal, însă, sistemul de învățământ a fost și este cel mai corect dintre toate, cu cele mai corecte și minuțioase calcule din punct de vedere al angajării salariaților. Repet, acum nu s-a pus problema unei ajustări salariale sau o optimizare, precum în Sănătate. Noi am cerut unele corecții, pentru nu e corect atunci când într-un sistem bugetar se pune problema rezolvării de probleme numai în anumite sectoare”, a afirmat liderul sindical.

Marșul de protest anunțat pentru data de 1 iunie ar putea fi anulat numai dacă Ministerul Muncii vine cu o propunere de ultim moment care să mulțumească sindicatele.

“Ne interesează să ajungem, totuși, la o discuție finală, pentru că senzația noastră este că, din păcate, se trage de timp.”, a mai spus Hater.

LASA UN RASPUNS