PRIMUL DECES DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA! Bărbatul avea 67 de ani

0
295

Primul deces de coronavirus în România. Este vorba de bărbatul din Filiaşi care se afla în stare gravă la Terapie intensivă la spitalul din Craiova.

Duminică, în România s-a înregistrat primul deces de coronavirus. Este vorba despre bărbatul din Filiaşi, judeţul Dolj, întors recent din Franţa. De altfel, bărbatul din Filiaşi unul dintre pacienţii internaţi în stare gravă, după cum anunţau autorităţile sâmbătă.

Bărbatul din Filiaşi, judeţul Dolj, avea 67 de ani şi a fost diagnosticat în Franţa cu o boală gravă. Locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. A cerut să fie adus în România şi a ajuns în 6 martie pe Aeroportul din Craiova, însoţit de un asistent social francez. Pe data de 15 martie, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine. La Filiaşi, a fost transportat cu o ambulanţă privată. A fost internat la Spitalul din Filiaşi. Medicii au cerut să i se facă un test, dar DSP Dolj a răspuns că acest caz “nu corespunde protocolului”, potrivit RTV.net.

A doua zi a început să facă febră, iar medicii au sunat din nou la DPS şi au cerut să fie testat pentru coronavirus. A doua zi au venit cei de la DSP să-i facă test. Pe data de 18 martie a venit şi rezultatul: pacientul este pozitiv la coronavirus.

Bărbatul a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă. Acum Compartimentul pentru Primiri Urgenţe al Spitalului Filiesenilor este închis şi peste 20 de medici sunt în carantină.

Ministerul român al Afacerilor Externe a informat autorităţile franceze despre acest caz, în condiţiile în care bărbatul din Filiaşi a fost adus în România de către un asistent social, care apoi s-a întors în Franţa.

Ancheta epidemiologică este, însă, departe de a fi finalizată. Autorităţile aşteaptă de la compania aeriană lista cu toţi pasagerii care au fost în aeronava din data de 6 martie cu care a ajuns în Craiova pacientul confirmat. Până în prezent, cinci persoane din Dolj au fost confirmate cu infecţie cu coronavirus.

SURSA: RTV.net

Foto: Descriptiv

LASA UN RASPUNS