In plin scandal, fostul ministru al Economiei a mancat iaurt de la “Lactate Bradet” chiar in conferinta de presa!

0
12435

A desfacut un iaurt de la producatorul argesean Lactate Bradet si l-a consumat in timpul conferintei de presa. “E iaurtul pe care eu mereu il am in frigider si il voi avea si in continuare, pentru ca am deplina incredere in el.”, a declarat fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, dupa ce ministrul Agriculturii a spus numele producatorului de lactate argesean in scandalul bebelusilor cu sindrom hemolitic uremic. Acesta s-a aratat indignat de faptul ca s-a rostit numele producatorului de lactate atata timp cat nu exista o ancheta finalizata, fara sa se stie exact unde a avut loc aceasta infectare cu E-coli.

Am deplina incredere in acest producator cu capital romanesc, spre deosebire de ministri birocrati, ca nu sunt tehnocrati, care nu au incredere si nu ofera sustinere, deranjati probabil de ceea ce inseamna producator romanesc. In ultima perioada, acest producator avea si piata la export, in Uniunea Europeana. Pe fondul bajbaielilor, s-a vrut un tap ispasitor. Problema s-a gasit intr-un supermarket, si nu in interiorul fabricii. Vorbim despre branza proaspata vrac, iar ea putea fi contaminata oriunde. In interiorul fabricii, procesul nu permite contaminarea cu aceasta bacterie. Sunt extrem de revoltat de actiunile iresponsabile ale ministrului, pentru ca va avea efecte negative asupra producatorului local. Trebuie sa stie ca ei nu mai sunt tehnocrati, ci sunt ministri acum si au o responsabilitate. Trebuie gestionate lucrurile in folosul intern al Romaniei.”, a declarat miercuri Andrei Gerea, dupa ce a efectuat o vizita la fabrica de Lactate Bradet.

Acesta a adaugat ca s-a dispus inchiderea temporara a producatorului, fara a se lua probe din interiorul fabricii. Se pa ca acestea s-ar fi luat la solicitarea patronului de la Lactate Bradet. “Nu stiu de nicio masura luata la supermarketul respectiv unde s-a gasit E-coli. Nu vreau sa ii inchida, insa nu am auzit nimic.“, a mai spus Gerea. andrei gerea, bradetgerea andrei

LASA UN RASPUNS