(video) Studenții anului III de la Jurnalism au sărbătorit într-un mod INEDIT 100 de ani de România

0
5727

Studenții anului trei de la specializarea Jurnalism, din cadrul Univeristății de Stat din Pitești, au decis să sărbătorească 100 de ani de România într-un mod inedit. Căutând motive și motivații pentru mândria de a fi români, aceștia au realizat un proiect jurnalistic emoționant și încarcat de patriotism, în cadrul cursului de relații publice, sub coordonarea conf.univ.dr. Georgiana Drăghici.

Timp de mai multe săptămâni, au adunat într-un colaj marturisiri ale celor din țară și de peste hotare, cărora li s-a cerut să identifice 3 motive care îi determină sa fie mândri că sunt români în prag de Centenar. După ce au analizat și au editat într-un material video răspunsurile primite, viitorii jurnaliști au ajuns la concluzia că, indiferent de greutăți, percepția oamenilor despre sentimentul național și patria noastră se raportează la 3 elemente esențiale: frumusețile naturale, tradițiile și bucătăria autentică. De asemenea suntem mândrii că suntem români deoarece avem o istorie demnă, suntem un popor iubitor, avem o cultură diversa și bogată, iar performanțele sportivilor trezesc oricând spiritul național.

Mari și mici, de aici sau de peste Prut, cei chestionați au demonstrat că sentimentul patriotic este greu de transmis prin cuvinte.
Iata că, în prag de centenar, studenții de la jurnalism au reușit să demonstreze că românii își iubesc cu adevărat țara, de la peisaje, la trecut, de la actorii și oamenii acestor locuri până la graiul unic, sărbătorile ori petrecerile de pomină, toate ne dau motive să spunem La multi ani români, La multi ani România!

LASA UN RASPUNS