(video) OKTOBERFEST. Pentru PRIMA DATĂ la Pitești! Intrarea este LIBERĂ. Amănunte SPECTACULOASE despre festival

0
1301

În perioada 4 – 7 octombrie, Piteștiul va găzdui cel mai mare festival al berii din România, Oktoberfest. Deschiderea va avea loc în această seară, de la ora 18.00, în prezența autorităților locale, conducerea Primăriei Pitești fiind și cea care a solicitat organizarea unui astfel de festival și la Pitești, la 10 ani de Oktoberfest. Piteștiul este ultima destinație, în turneul Oktoberfest avut prin țară.

Piteștenii dornici de distracție se vor putea delecta timp de 4 zile, în Piața Primăriei și cu bucate alese, pentru că va fi prezentă și Caravana Racilor, de unde puteți savura raci, scoici, rapane, caracatiţă sau homar. Important de știut, intrarea este gratuită, în cortul special amenajat în Piața Primăriei Pitești, vor fi diferite concursuri organizate, chiar și de Miss, iar publicul va fi cel care va vota, prin aplauzele numeroase primite pentru fiecare participant în parte. 

Oktoberfest este denumirea unei curse de cai ţinute în 17 octombrie 1810, în Munchen, cu ocazia căsătoriei prinţului moştenitor Ludovic I al Bavariei cu prinţesa Therese von Hildburghausen. La 60 de ani de la acest eveniment, s-a decis mutarea datei de desfăşurare în septembrie şi centrarea acestuia pe bere.

Directorul firmei care organizează de 10 ani Oktoberfest în România a explicat cum se va desfășura întregul festival la Pitești, dar și care sunt surprizele evenimentului. ”Am devenit anul acesta cel mai mare Oktoberfest din Europa, din afara granițelor Germaniei. Suntem în top 20 mondial al festivalurilor Oktoberfest. Este primul an la Pitești, însă ne dorim să împământenim un parteneriat și pentru anii viitori.”, a declarat principalul organizator al evenimentului.

Oricine poate participa la festival, fiind un eveniment pentru toate vârstele și toate categoriile sociale: ”Oricine este bine venit, nu contează câți ani ai, câți bani ai. Am venit cu puțină tradiție de la noi și cu puțină tradiție bavareză. Din acest concept nu lipsește berea. În fiecare zi de la ora 18.00 la ora 23.00, cu muzică germană și românească, dar și cu un program special pregătit de DJ-ul nostru”.

LASA UN RASPUNS