Vesti bune pentru elevii din comuna Titesti!

0
206

Peste 530 de copii din comuna Titesti vor beneficia de proiectul de dotare si modernizare scoli cu echipamente si mobilier, prin PNRR. Primarul localității Țițești, Gheorghe Savu, a atras fonduri în valoare de 1 323 385 de lei, fără TVA, iar Scoala Gimnaziala, cu personalitate juridica, I.C. Lazarescu, si structurile arondate (3 scoli si o gradinita) vor beneficia astfel de fonduri europene pentru creșterea calității educației.

Mai exact, sunt 531 de copii beneficiari si 34 de cadre didactice. Obiectivele propuse prin prezentul proiect sunt urmatoarele: dotarea cu mobilier a 27 de săli de clasa din cadrul unității de invatamant; dotarea cu mobilier si materiale, inclusiv echipamente digitale a cabinetului scolar de asistență psihopedagogică; dotarea cu mobilier si materiale sportive a sălii de sport din cadrul unității de învățământ; dotarea cu echipamente IT a laboratorului de informatica. “Am fost prinsi ca si eligibili cu acest proiect important, urmeaza sa fim contactati pentru a semna contractul de finantare pentru ca ulterior sa facem procedura de licitatie si sa incepem achizitiile.“, a explicat pentru Ziarulargesenilor.ro primarul comunei Titesti, Gheorghe Savu, care mai vine cu o veste buna pentru elevii localitatii pe care o gospodareste: “Tot prin PNRR s-a publicat ghidul privind achizitia de microbuze electrice scolare. Suntem printre comunele prinse si vom beneficia de un astfel de microbuz. Am facut de ceva vreme solicitarea catre Inspectoratul Scolar, acum am fost prinsi si ne bucuram pentru ca avem unul vechi, din 2007, pe care il reparam din 6 in 6 luni. Noi tot am solicitat de cativa ani sa il inlocuiasca.“. Undeva la 6 kilometri ar avea de parcurs elevii de la cea mai indepartata distanta pana de scoala.

De asemenea, va reamintim ca Titestiul se afla printre localitatile din Arges incluse in programul masa calda in scoli, prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar, în anul școlar 2022-2023.

CITESTE SI: Proiecte importante de investitii, in comuna Titesti!

LASA UN RASPUNS