Va putea fi stins conflictul in Universitatea din Pitesti? Noul rector face declaratii

0
647

Noul rector al Universitatii din Pitesti, Sebastian Parlac, a fost ales in unanimitate de voturi in Senatul Universitatii. Acesta va asigura interimatul pana in luna februarie a anului viitor, pana la stabilirea unui nou rector al UPIT, care va fi ales prin vot sau prin concurs, lucru ce se va stabili ulterior. In cadrul conferintei de presa a UPIT ce s-a desfasurat in dupa amiaza zilei de vineri, Parlac a declarat ca nu il intereseaza postul de rector pe mai departe, adica nu va candida pentru aceasta functie din 2016, deoarece, spune domnia sa, “am o varsta”.

Cat priveste la semnarea respectivelor revendicari ale profesorilor UPIT, castigate in instanta, despre care stim ca Ionel Didea, fostul rector UPIT, nu a dorit sa le semneze deoarece nu a existat o procedura clara prin care puteau fi acordate revendicarile, Parlac spune ca nu se poate rezolva problema in urmatoarea saptamana sau o luna, iar acele acte le va semna doar cu stiinta Senatului, deoarece este desemnat de Senat, nu ales de comunitatea academica. Ce spune seful Senatului Universitatii, Nicolae Branzea, despre aceste revendicari:

“Este un numar mare de colegi care trebuie sa beneficieze de aceasta reincadrare si nu se pune problema sa nu beneficieze, insa trebuie sa se creeze o procedura pentru aplicare, pentru ca decizia instantei este ambigua. Ne intoarcem la compartimentul juridic, economic si la resursele umane pentru a putea vedea cum putem face acest lucru”, lasand de inteles ca deocamdata problema acestor profesori, pentru care si Didea si-a dat demisia din functie, nu poate fi rezolvata, cel putin deocamdata, pentru ca nu exista fond legal.

LASA UN RASPUNS