Top european. Românii se află pe locul 2. Psihologii avertizează

0
6708

Potrivit unui studiu recent, țara noastră se află pe locul 2 în Europa la consumul de internet, iar 63 la sută dintre utilizatori accesează spațiul online doar pentru rețelele sociale. Românii nu se pot despărți de telefonul mobil nici în vacanță.

Cifrele mai arată că, anul trecut, smartphone-ul a depășit la noi laptopul sau tableta, ca sursă de acces la internet. Psihologii spun însă că utilizarea excesivă a telefonului, inclusiv în concediu, nu este benefică.

Potrivit unui studiu Google, 9 din 10 români sunt nedespărţiţi de telefonul mobil, chiar şi atunci când vor să se relaxeze după un an de muncă. Oriunde s-ar afla, 85 la sută intră zilnic pe internet. Pe plajă sau la terase, smartphone-ul este nelipsit din peisaj, se arată într-un material publicat de ProTV.

Studiul arata că 63 la sută dintre români, cu vârsta de peste 16 ani, utilizează internetul pentru a naviga pe reţelele sociale, iar cei mai mulţi dintre aceştia sunt interesaţi de postari video, jocuri sau filme. Ca să-i atragă pe clienţi, multe localuri au spaţii speciale pentru încărcarea telefoanelor mobile. Iar viteza conexiunii wifi este extrem de importantă pentru turişti atunci când aleg un loc unde să facă plajă.

România se afla în topul ţărilor din Europa la viteza de încărcare a site-urilor mobile.

Psihologii însă avertizează că ar fi bine ca telefoanele să fie chiar închise în timpul vacanței. Daniela Mitrofan, psiholog: ”În vacanţă, oamenii îşi continuă obiceiurile pe care le au de zi cu zi. Ei nu sesizează că le afectează relaţiile cu cei apropiaţi şi pot înţelege că timpul alocat în vacanţă nu e la fel de important. Ei ar trebui să fie focusați pe locaţia în care sunt, să încerce să-şi dezinstaleze aplicaţiile şi să închidă telefonul.”

Sursa: I like it

LASA UN RASPUNS