Temperaturi de pana la 20 de grade in sudul tarii, ninsori si viscol in 15 judete!

0
97

In sud vremea se incalzeste, termometrele urmand sa arate maxime de 20 de grade, iar la munte revin zapada si viscolul.

Este inregistrata o alertă meteo de cod galben de ninsori și viscol în 15 județe, dar si un val de aer tropical în sudul țării, cu temperaturi de 20 de grade.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologica pentru intervalul 16 ianuarie, ora 17 – 19 ianuarie, ora 20 când sunt așteaptate precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, viscol în zona montană înaltă.

”În intervalul menționat îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1700 m temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20…25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali pe arii restrânse 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55…65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est”, a transmis ANM.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS