Somități în sociologie ale României, la un eveniment de marcă în Argeș: ”80 de ani de la cercetarea sociologică a comunei Bogați”

0
476

Nenumărate personalități au fost prezente miercuri, 9 mai, în comuna Bogați, la aniversarea a ”80 de ani de la cercetarea sociologică a Comunei Bogați”, unde a avut loc o masă rotundă cu tema ”Sociologii și Marea Unire”. Comuna argeșeană a deveni Capitala sociologiei românești, prin personalitățile de marcă prezente la eveniment, precum: Cătălin Zamfir, președintele Asociației Române de Sociologie, cercetătorul științific Radu Constantinescu, fiul cel mare al lui Miron Constantinescu, profesorii Elena Zamfir, Maria Voinea, Maria Constantinescu, Ilie Bădescu, Dan Banciu, Gheorghiță Geană, Ioan Mărginean, Dumitru Otovescu, și mulți, mulți alții.

Sunt deosebit de onorat, atât eu, cât și locuitorii comunei Bogați, pentru că astăzi, aici, s-au adunat somități în sociologie ale României. Este o încântare să ascult asemenea oameni, vreau să vă spun că îmi saltă inima de bucurie pentru că sunteți aici. Localitatea noastră, așa cum dumneavoastră știți, încă din anul 1938, prin Miron Constantinescu a făcut obiectul cercetării despre care dumneavoastră ați vorbit astăzi, aici”, a declarat primarul comunei Bogați, gazda evenimentului, Ion Gârleanu (vezi VIDEO).

Personalitățile prezente la eveniment au luat cuvântul, rând pe rând. ”80 de ani de la cercetarea sociologică a comunei Bogați este marcată în acest fel. Bogați a devenit din nou capitala sociologiei românești. Pentru că sunt foarte multe personalități prezente, aș vrea să mă rezum prin a vă spune că în stânga mea se află Cătălin Zamfir, președintele Asociației Române de Sociologie, iar în dreapta mea se află domnul Radu Constantinescu, cel care a cercetat comuna Bogați”, a dat startul evenimentului reprezentantul din Argeș al Asociației Române de Sociologie

Radu Constantinescu, fiul cel mare al lui Miron Constantinescu, a povestit lucruri știute sau mai puțin știute despre tatăl său, care i-a fost pornirea în viață, cum a reușit să fie un om învățat, dar și cum acțiunile politice i-au umbrit activitatea culturală la un moment dat (vezi VIDEO).

În cadrul evenimentului au fost decernate plachetele de onoare ale Asociației Române de Sociologie și de asemenea, a fost acordat, post-mortem, titlul de Cetățean de Onoare al Comunei Bogați profesorului universitar Miron Constantinescu, de către primarul localității argeșene, Ion Gârleanu.

LASA UN RASPUNS