(video) Ședință CU SCÂNTEI! Rămâne sau nu Constantin Nicolescu cetățean de onoare al Piteștiului?

0
574

Un cetățean, sprijinit de consilierii liberali piteșteni, a cerut retragerea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Pitești” acordat lui Constantin Nicolescu, fost președinte de Consiliu Județean și șef al PSD Argeș, pe motiv că a avut probleme cu legea, fiind condamnat. Astfel, în ședința de CL a municipiului Pitești de joi seara, pe ordinea de zi, la punctul 44, s-a supus la vot, prin vot secret, ”Proiect de hotărâre iniţiat de doamna consilier local Stanciu Alexandrina și domnii consilieri locali Sofianu Narcis-Ionuț, Duțulescu Gheorghe și Gardin Florin privind retragerea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Pitești” acordat domnului Constantin Nicolescu”.

Au fost discuții aprinse pe marginea subiectului, pro și contra, însă în final proiectul a picat, fiind 12 voturi pentru menținerea titlului și 9 împotrivă.

Iată mai jos ce spune cetățeanul care a solicitat retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului Pitești lui Constantin Nicolescu, susținut de consilierii PNL:

Primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică, a făcut o declarație pe marginea acestui subiect, spunând că nu vede obiectul unui astfel e proiect: ”Nu a făcut crime împotriva umanității sau fapte deosebit de grave, ca să se impună acest lucru. Îl considerăm un om demn, care își trăiește viața cu demnitate cu tot prin ceea ce a trecut și un om care a făcut foarte multe lucruri bune.”, a fost o parte a declarației acestuia. (mai jos, ÎNTREAGA  DECLARAȚIE)

A reacționat și un consilier local municipal, pe numele său Cătălin Costescu după ce Dănuț Dinu (consilier independent) a spus public că va vota pentru retragerea titlului de cetățean de onoare, pentru că: ”altfel nu m-aș putea uita în ochii copiilor mei când ajung acasă”. Costescu a declarat, public, că votul său va fi pentru menținerea acestui titlu, având în vedere că Nicolescu și-a ispășit pedeapsa primită.

LASA UN RASPUNS