SCANDAL bisericesc la Campulung! Delapidare, avansari REVOLTATOARE, in Casa Domnului

0
1212

Au fost delapidate 5,2 miliarde de lei de la Protoieria Campulung, iar acum a fost stabilit succesorul lui Eugen Matei. In aceasta poveste, a fost demis contabilul Alexandru Popescu, acesta asumandu-si cele intamplate, iar Eugen Matei a fost suspendat, fiind de asteptat sa fie tras cineva la raspundere si sa fie pierdute functii. Potrivit publicatiei Evenimentul muscelean, Arhiepiscopia nu a mai aşteptat să treacă perioada de suspendare a lui Eugen Matei şi i-a găsit un înlocuitor în persoana preotului Petre Moşoianu de la Biserica Şubeşti.

Preoţii salută numirea noului protopop, dar sunt nemulţumiţi de modul cum a fost făcută aceasta numire, se specifica in publicatia mentionata. Parintele eugen Matei a fost suspendat joi, 12 februarie, iar cum a fost stabilit seful celor 118 salariati ai Bisericii muscelene. Noul protopop de Muscel este părintele Petre Moşoianu, slujitor al Bisericii „Şubeşti”. Numirea a fost făcută de însuşi Înalt Preasfinţitul Calinic, dar nu fizic, ci cu ajutorul a doi inspectori din cadrul Arhiepiscopiei, care au avut menirea de a anunţa schimbarea.

Am încercat să luăm un punct de vedere oficial din partea acestora, cu privire la numire, dar nu numai că nu l-am primit, nici noul protopop nu a fost lăsat să dea detalii, pe motiv că nu este timp suficient şi slujitorii Domnului sunt extrem de ocupaţi. Cu toate acestea, preoţii salută numirea preotului Petre Moşoianu, dar sunt extrem de nemulţumiţi de modul cum a fost făcută. După cum s-a exprimat unul dintre părinţi, parcă le-a trimis plocon de la distanţă, ca pe un colet, în loc să se facă o festivitate oficială. Mai mult decât atât, unii dintre preoţi susţin că alegerea celui care se va afla în fruntea preoţimii din Muscel ar fi trebuit să se facă de către cei pe care îi va avea în subordine. Până să se schimbe statutul, prin anul 2009, preoţii aveau dreptul să facă trei propuneri, iar episcopul alegea cea mai bună variantă. În schimb, acum, numirea se face strict de către arhiepiscop. În ceea ce-l priveşte pe noul protopop, despre părintele Petre Moşoianu, preoţii au cuvinte de laudă, acesta fiind recunoscut pentru faptul că se implică în bunul mers al bisericii.”, precizeaza sursa mentionata.

SURSA: Evenimentul muscelean

LASA UN RASPUNS