O nouă pagină din povestea frumoasă a proiectului CRED s-a scris joi, 17 iunie 2021, la Casa Corpului Didactic Argeș, cu oameni dragi si valoroși care cred în educație, a transmis directorul Casei Corpului Didactic, Corina Postelnicescu, organizatorul judetului Arges al marelui proiect CRED implementat la nivel national.
“Pentru Arges a fost un succes si ne-am bucurat foarte mult. Ne-au onorat și bucurat deopotrivă cu prezența experții CRED din Ministerul Educației, Elena-Nicoleta Mircea și Mirela Cristina Negreanu, inspectorul școlar general, Elena Liliana Murguleț, inspectorii școlari generali adjuncți, Maria Cătălina Dumitrașcu și Constantin Cristinel Crețu, reprezentantul Casei Corpului Didactic Teleorman, Ionuț Bolog, câștigătorii selecției naționale Creatori de educație, Mihaela Ivan și Romu Vlădău. Cele două ateliere CRED susținute de conf. univ. dr. Loredana Tudor și conf. univ. dr. Camelia Stăiculescu, specialiști în educație, s-au desfășurat într-un cadru de învățare deschis, prietenos și activ-participativ.”, a declarat Corina Postelnicescu, prezentand totodata si echipa de la Arges care s-a ocupat ca proiectul CRED sa fie unul de succes: Ana Badea, coordonator local formare, Floarea Barlogeanu, expert local grup tinta, Mihaela Crivac, expert local monitorizare, Maria Magdalena Anghel, expert local implementare si certificare, Valentina Androne, expert local elearning si Mirela Sufariu, expert zonal evaluare finala.
„Strategii și experiențe de abordări integrate relevante pentru dezvoltarea competențelor cheie în rândul elevilor” și „Bune practici în dezvoltarea ofertei de curriculum la decizia școlii în învățământul primar și gimnazial” au fost teme generoase primite cu entuziasm de profesorii prezenți la workshop. Cei 50 de participanți la Atelierele CRED – Bune practici în educație, profesori care inspiră și motivează elevii, au beneficiat de experiențe de învățare relevante. Evenimentul a fost însuflețit de un adevărat „spirit didactic CRED” (n.red. Mirela Cristina Negreanu).
Proiectul „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” cuprinde o serie de workshop-uri „Atelierele CRED – Bune practici în educație”, organizate în colaborare cu fiecare Casă a Corpului Didactic din România. Casa Corpului Didactic Argeș,a organizat acest eveniment pe 17 iunie 2021, între orele 8.30-17.00.
La nivel național, în cadrul celor 90 de workshop-uri vor participa 4.500 persoane, dintre care: personal didactic din învățământul preuniversitar primar și gimnazial – dezvoltatori de curriculum (inclusiv în format digital), autori de manuale școlare sau de alte materiale didactice (inclusiv în format digital), reprezentanți ai partenerilor sociali, etc.
Atelierele CRED respectă cu strictețe reglementările legale privind prevenția, în contextul epidemiologic actual.
„Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED este un proiect de anvergură pentru sistemul educațional românesc și vizează învățământul primar și cel gimnazial. CRED este, totodată, parte integrantă a Strategiei Europa 2020, prin Strategia privind Reducerea Părăsirii Timpurii a Școlii. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, se implementează la nivel național și are 12 parteneri (instituții publice): Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), 8 Case ale Corpului Didactic din fiecare regiune de și 3 Inspectorate școlare.