Programul “Noua Casa” incepe din 15 august! Plafon mai mare, AVANS MAI MARE

0
393

Programul Noua Casă, prin care românii îşi vor putea cumpăra o locuinţă, poate fi accesat începând din data de 15 august. Guvernul a adus mai multe modificări programului, printre care creşterea plafonului maxim la 140.000 de euro. Odată cu noile prevederi, creşte, însă, şi avansul.

“Noua Casă” are un plafon mai mult decât dublu faţă de cel din programul anterior “Prima Casă”. Este însă valabil doar în cazul cumpărării unei locuinţe mai noi de 5 ani.

În cazul acestui tip de credit, avansul creşte până la 15 la sută. Chiar şi aşa, persoanele care vor să achiziţioneze o locuinţă cu un avans de 5 la sută, aşa cum era valabil la Prima Casă, vor putea face acest lucru şi prin intermediul noului program. În această situaţie, plafonul maxim este de 70.000 de euro şi poate fi accesat şi pentru cumpărarea unei locuinţe vechi.

Pentru apartamentele vechi, procentul de garantare a crescut de la 40 la 50 la sută, iar în ceea ce privește locuințele noi, ponderea maximă a garanției statului a ajuns de la 50 la 60 la sută.

Care sunt condiţiile de aplicare:
Pentru a putea aplica pentru un astfel de împrumut, beneficiarul trebuie să facă o declaraţie pe proprie răspundere conform căreia nu deţine o altă locuinţă cu o suprafaţă mai mare de 50 de metri pătraţi utili. Dacă deţine una, atunci aceasta nu va putea fi achiziţionată prin acest program.
De asemenea, românii care cumpără o casă prin acest program nu o vor putea vinde în următorii cinci ani.

Guvernul va aproba joi normele de aplicare a programului Noua Casă. Mai apoi, vineri se va publica în Monitorul Oficial Convenția-tip cu cei 14 parteneri pe care îi are în acest program. De luni se vor putea începe achizițiile prin programul Noua Casă.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS