PROGNOZA METEO pe 7 zile

0
387

Meteorologii anunță o vreme în general închisă, cu ceață asociată izolat cu burniță, în sudul, sud-estul și local în estul teritoriului. În zonele de deal şi de munte, vremea va fi caldă și predominant frumoasă cu cerul mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade izolat in Moldova si 19 grade in Maramures. Şi în Capitală vremea va fi în general închisă, iar vântul slab la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

La noapte, în regiunile extracarpatice nebulozitatea joasă de tip stratiform va persista și cu totul izolat se va asocia cu burniță. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre -5 grade. În zonele joase de relief pe suprafețe mici va fi ceață.

JOI. În sudul, sud-estul și local în estul teritoriului, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate joasă stratiformă, asociată izolat cu burniță, iar valorile termice diune vor fi apropiate de mediile multianuale. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade izolat in Moldova si 19 grade in Maramures, iar cele minime între -4 grade în estul Transilvaniei și 10 grade pe litoral. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, va fi ceață.

VINERI. Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice, la deal și la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sudul și sud-estul țării, unde izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniță. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, cu cele mai mari valori in dealurile Banatului, iar cele minime între -2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -5 grade. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață.

SÂMBĂTĂ. În cea mai mare parte a țării vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, dar în regiunile extracarpatice, nebulozitatea joasă stratiformă va fi local persistentă și cu totul izolat se va asocia cu burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -1 și 10 grade, mai scăzute în depresiuni spre -5 grade.

DUMINICĂ. Vremea va continua să fie caldă pentru a doua decadă a lunii noiembrie. În regiunile estice și sud-estice și local în cele sudice, nebulozitatea joasă de tip stratiform va persista mai ales la începutul zilei și noaptea, când, cu totul izolat se va asocia cu burniță sau ploi slabe. În special dimineața și noaptea, în zonele joase de relief pe arii restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 0 și 9 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI. Vremea se va menține caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Îndeosebi în regiunile extracarpatice, trecător se vor semnala ploi slabe sau burniță.

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS