Primele VICTIME, in urma controalelor premergatoare Pastelui! Marfa confiscata, amenzi

0
525

Peste tot in judet au loc in aceasta perioada o serie de controale ce preced sarbatorile Pascale. S-a lasat cu amenzi si marfa confiscate. Iata cateva situatii comunicate de catre reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Arges:

Peste o mie de oua confiscate, din Campulung
Poliţiştii din cadrul Biroul Ordine Publică Câmpulung – Compartimentul Proximitate au acţionat pe raza de competenţă, ocazie cu care au efectuat verificări la cinci societăţi comerciale din depozitul en-gross de pe raza localităţii, ocazie cu care au fost identificate mai multe bunuri, respectiv 1100 bucăţi ouă, 46 kg peşte, legume, fructe şi produse de panificaţie pe care administratorii societăţilor le comercializau fără documente legale de provenienţă. Societăţile au fost sancţionate contravenţional şi a fost confiscată suma de 1042 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor expuse la vânzare.

Comert ilicit la Curtea de Arges
Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Curtea de Argeş – Compartimentul Siguranţă Publică şi Patrulare au acţionat în vederea protejării populaţiei împotriva unor fapte de comerţ ilicit, ocazie cu care au depistat trei persoane care ofereau spre vânzare cantitatea de 31 pâini, 50 kg cartofi şi 25 kg mere, fără documente legale de provenienţă. Persoanele respective au fost sancţionate contravenţional şi a fost confiscată suma de 150 lei reprezentând contravaloarea bunurilor expuse la vânzare, sumă ce urmează a fi depusă la AJFP – Argeş – Trezoreria Piteşti.

Actiuni de control in Targul Saptamanal din Domnesti
Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Domneşti împreună cu reprezentanţi D.S.V. Argeş au acţionat în Târgul Săptămânal Domneşti pe linia respectării legislaţiei privind comercializarea animalelor vii, ocazie cu care au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 lei.

Amenda pentru neafisare pret la Barla
Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului au acţionat pe linia respectării prevederilor legale privind efectuarea actelor de comerţ, ocazie cu care au depistat o persoana in varsta de 32 ani din comuna Bârla, care a expus spre vânzare mai multe produse alimentare, fără a avea afişat preţul de comercializare. Aceasta a fost sancţionată contravenţional, conform Legii 12/1990 cu amendă în valoare de 500 lei.

10 oi transportate fara acte legale
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Lunca Corbului a depistat o persoana in varsta de 47 ani, din oraşul Topoloveni, care transporta cu o autoutilitară 10 ovine, fără să deţină autorizaţie sanitar veterinară pentru transportul animalelor vii. Acesta a fost sancţionat contravenţional.

LASA UN RASPUNS