Primarul Cristian Gentea, la 100 de ani de “Zinca Golescu”: “Sunt onorat să fiu părtaș la acest centenar emblematic pentru Pitești!”

0
329

Astăzi, 19.02.2021, au avut loc manifestările organizate cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înființarea instituției de învățământ liceal ce va ajunge să fie cunoscută drept unul dintre cele mai performante colegii naționale, prin rezultatele remarcabile ale elevilor săi, atât la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, cât și la examenul de bacalaureat.
Primăria Municipiului Pitești a fost reprezentată, la acest eveniment, de către primarul municipiului, Cristian Gentea, alături de cei doi viceprimari. Au fost, de asemenea, prezenți reprezentanți ai autorităților la nivel județean – Prefectura Argeș, Consiliul Județean Argeș și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, împreună cu reprezentanții elevilor și ai corpului profesoral, ai sponsorilor evenimentului și cu reprezentanții presei locale.
A fost decernat TROFEUL CENTENARIUS Colegiului Național „Zinca Golescu” de către Rotary Globart, Rotarexim și ARJEȘ (Asociația Româno-Japoneză de Educație și Știință), cei care au sponsorizat și realizarea monografiei colegiului și au oferit tuturor celor prezenți „eșarfa centenară”.
Primarul Cristian Gentea a deschis lista celor care au semnat în Cartea de onoare a Centenarului și, prin cuvintele adresate audienței, a punctat importanța acestui eveniment în viața comunității piteștene:
„Stimați profesori, dragi elevi!
Centenarul prestigioasei dumneavoastră școli este, și pentru Pitești, un reper foarte important în istoria dezvoltării sale.
Colegiul Național „Zinca Golescu” a fost și este o emblemă a învățământului românesc. A fost un liceu de elită și este un colegiu model, care-și împlinește onorabil misiunea: dobândirea unui nivel înalt de cultură generală, pe lângă pregătirea pentru școlile superioare.
În cei 100 de ani, misiunea nu a fost abandonată. Pentru acest lucru vă felicit!
Îmi exprim recunoștința și admirația pentru directorii, profesorii, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic, pentru toți cei care și-au desfășurat activitatea în această prestigioasă instituție de învățământ. Întotdeauna au venit la studii, în Colegiul Național „Zinca Golescu”, cei mai buni elevi din Argeș. Valoarea pregătirii tinerilor o dau, anual, pe de o parte, rezultatul admiterii la facultăți și institute de prestigiu din țară și din lume, și, pe de altă parte, rezultatul concursurilor și olimpiadelor școlare.
Traversăm împreună o perioadă grea în funcționarea sistemelor sociale, a educației, în mod particular. Vă îndemn, însă, ca niciodată să nu abandonați: dumneavoastră, profesorii, să fiți modele, voi, tinerii, să învățați, și toți să vă urmați visurile!
Vă felicit și în mod personal, ca tată al unei absolvente de „Zinca Golescu”, o fostă elevă care, plecată din țară, nu uită niciodată că datorează o parte din cariera ei, într-unul dintre cele mai prestigioase fonduri de investiții din lume, și acestei școli!
Sunt, deci, mândru să fiu aici, bucuros de această aniversare, onorat să fiu părtaș la acest centenar emblematic pentru Pitești!
VIVAT, CRESCAT, FLOREAT!”

LASA UN RASPUNS