Primarii liberali vor să îl schimbe pe Miuțescu de la șefia partidului! Ce spune Ludovic Orban

0
157

De vreme bună, primarii argeșeni sunt nemulțumiți de liderul de partid, Adrian Miuțescu, iar de ceva timp aceștia tot fac drumuri în Capitală pentru a semnala acest lucru și la Centru. Este știută relația apropiată dintre acesta și șeful de partid, Ludovic Orban, astfel că Adrian Miuțescu este, cel puțin ”la această oră”, ”ținut în brațe” de șeful de la București. După ce mai mulți edili locali au mers țintit la Ludovic Orban pentru a vorbi despre nemulțumirile care îi leagă vizavi de Miuțescu și de a solicita un interimat cu Rareș Bogdan, se pare că aceștia nu au avut rezultatul așteptat: ”NU EXISTĂ, LA ACEASTĂ ORĂ, UN TEMEI PENTRU SCHIMBAREA ACTUALEI CONDUCERI A PNL ARGEȘ”, arată un comunicat de presă emis de conducerea centrală a partidului. Sunt cunoscute divergențele din ultima vreme între conducerea PNL Argeș și tinerii liberali ori organizația de la Pitești, iar acestea reprezintă unele dintre motivele pentru care primarii liberali argeșeni au decis următoarele:

De astăzi, Adrian Miuțescu nu mai este Președintele PNL Argeș!”

Astăzi, 23 septembrie 2019 a fost depusă la Secretariatul General al PNL, în atenția Biroului Politic Național al PNL, o scrisoare redactată și semnată de primarii liberali argeșeni alături de 70 de președinți de organizații locale precum și de personalități liberale locale incontestabile.
În prezența președintelui PNL dl.Ludovic Orban am arătat că Filiala Argeș trece printr-o perioadă grea a existenței sale, măcinată fiind de tensiuni și conflicte interne puternice de care Adrian Miuțescu nu a fost și nu este străin.
Noi, primarii liberali argeșeni semnatari atât ai scrisorii despre care amintim mai sus cât și ai prezentului comunicat de presă am înteles să respectăm PNL și am urmat etapele statutare în demersurile noastre. De azi însă – dupa comunicarea intențiilor și doleanțelor noastre în mod oficial către conducerea partidului, înțelegem să facem public că, în opinia noastra, începând cu 23 septembrie 2019 Adrian Miuțescu nu mai este, de facto, președintele PNL Argeș.
Noi am solicitat să se acorde o șansă acestui județ – județul Brătienilor, o șansă pentru argeșeni și pentru Partidul Național Liberal pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare în județul Arges.
Aceasta sansa o reprezinta dl. Rareș Bogdan, europarlamentar PNL.”.

A fost trimis și un comunicat de presă de la Centru, după discuțiile purtate între primarii argeșeni și Ludovic Orban:

LUDOVIC ORBAN: ”NU EXISTĂ, LA ACEASTĂ ORĂ, UN TEMEI PENTRU SCHIMBAREA ACTUALEI CONDUCERI A PNL ARGEȘ”

Președintele PNL Ludovic Orban a făcut o declarație lămuritoare cu privire la discuțiile apărute în filiala PNL Argeș.
Celor care nu sunt la curent cu cele petrecute le reamintim că un număr de membri de partid au contestat, fără argumente consistente, actuala conducere a filialei, eludând creșterea înregistrată de partid la ultimele alegeri.
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat:
”La ora actuală, în Argeș, este o conducere aleasă care nu poate fi schimbată. Nu există un temei de schimbare a conducerii actuale, iar în ce mă privește, sunt mulțumit de această conducere pentru că rezultatele o dovedesc.”
În acest sens, Ludovic Orban a mai declarat:
”PNL Argeș se situează pe locul 3 la nivel național ca și creștere la alegerile europarlamentare. Este o filială care a reușit o creștere importantă. Sigur că o să discut cu cei care sunt implicați în această dispută, iar PNL se va mobiliza la maxim pentru alegerile prezidențiale.”
În lumina acestor declarații, se poate spune că PNL Argeș își poate continua munca politică de susținere a lui Klaus Iohannis la alegerile din data de 10 noiembrie 2019.

Rămâne de văzut cum se vor conforma mai departe primarii argeșeni, având în vedere decizia de la Centru, în urma discuției purtate cu Ludovic Orban. În urma unor discuții purtate cu unii dintre edilii locali, se pare că aceștia își doresc ca nemulțumirile lor să ajungă până la urechile președintelui Klaus Iohannis, pe acesta din urmă susținându-l întru-totul în campania pentru alegerile prezidențiale.

LASA UN RASPUNS