Preziceri sumbre pentru 2014! Mai multe firme mari în insolvenţă?

0
344

Specialiştii anunţă îngrijorări în ceea ce priveşte evoluţia companiilor cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro pe an şi peste 50 de angajaţi. Numărul firmelor cu afaceri de peste un milion de euro ajunse în insolvenţă în acest an au crescut. Se pare însă că trendul va continua şi în 2014.

Atât anul acesta, cât şi anul trecut, companii cu angajaţi mai mult de 50 şi cifră de afaceri de un circa un milion de euro, au intrat în insolvenţă, iar această degradare se anunţă şi pentru 2014, deoarece nu există niciun motiv care să încline balanţa în sens invers.

Specialiştii Casei de insolvenţă Transilvania vorbesc de faptul că nu prevăd o creştere a consumului în perioada următoare, finanţarea nu este pornită, iar programele guvernamentale de susţinere sunt inexistente. Se pare că, din circa 20.000 de firme care au intrat în insolvenţă în acest an, aproximativ 4000 au afaceri de peste un milion de euro.

Cu toate că, faţă de anii precedenţi, s-ar constata o uşoară „dezmorţire” a pieţei, marea ei majoritate rămâne în continuare una speculativă şi marcată de lipsa lichidităţilor. Pentru cele mai multe active ale societăţilor insolvente se organizează şi câte 15 – 20 de licitaţii şi se ajunge cu preţul chiar la jumătate din valoarea evaluată.

insolventa firme

LASA UN RASPUNS