Presedintele Romaniei a PROMULGAT legea! 102 taxe ELIMINATE

0
759

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede eliminarea a 102 taxe, lege care a fost inițiată de președintele PSD Liviu Dragnea înainte de alegerile parlamentare. Vineri, 6 ianuarie, presedintele Romaniei a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Inițial legea aprobată de fostul Parlament și a fost atacată de președintele României la Curtea Constituțională nemulțumit de eliminarea taxelor radio-tv. Președintele a uzat și de dreptul de atac la Curtea Constituțională pentru un control de constituționalitate. La sfârșitul anului trecut CCR s-a pronunțat în sensul că legea este constituțională.

Apoi președintele a retrimis legea Parlamentului pe procedura reexaminării. Cum Parlamentul i-a retrimis-o în aceeași formă președintele a trebuit să o promulge.

Legea va intra în vigoare după ce decretul prezidențial de promulgare a legii va fi publicat în Monitorul Oficial Partea I.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LASA UN RASPUNS