Patronul restaurantului Bistro 27, LIBER! Ce spun judecatorii in cazul sau

0
2355

Patronul de la Bistro 27, liber!
În urmă puţin timp, Judecătoria Piteşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a patronului de la Bistro 27, acuzat că a provocat un accident rutier cu două victime şi a fugit. Iata hotararea judecatorilor:

“În baza art 227 al.1 respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti de luare a măsurii arestării preventive a Brînduşi Cătălin Iulian. În baza art. 227 al. 2 rap. la art. 211, art. 215 C.p.p., ia faţă de inculpatul Brînduşi Cătălin Iulian măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 13.10.2016 până la data de 11.12.2016, inclusiv.

În baza art. 215 al. 1 C.p.p., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organele de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 c.p.p, pe timpul controlului judiciar impune inculpatului respectarea obligaţiei reglementată de disp. art. 215 alin. 2 lit. i c.p.p., respectiv să nu conducă nici un autovehicul. În baza art.215 al.4 C.p.p, desemnează IPJ Argeş- Serviciul de Investigaţii Criminale- Biroul Supravegheri Judiciare pentru a supraveghea respectarea de către inculpat a obligaţiilor impuse de către instanţă. În baza art. 215 al. 3 C.p.p., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art.275 al. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi 13.10.2016 ora 14.30.”.

LASA UN RASPUNS