„Păsări călătoare” și „Popeasca”, filmele acestui weekend de la Cinematograful „București”

0
3303

Sâmbătă, 16 martie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” va fi proiectat filmul „Păsări călătoare” (titlul original: „Pájaros de verano”). Lansat în cinematografele din România la 15 martie. „Păsări Călătoare” se află pe lista scurtă a filmelor nominalizate la Oscar pentru Cel mai bun străin din acest an. Regia îi aparține lui Cristina Gallego și Ciro Guerra, în rolurile principale jucând Natalia Reyes, Carmiña Martínez și José Acosta.
Filmul prezintă transformarea în rău a unei lumi. Nordul Columbiei, anii ’70, o societate condusă de tradiții și construită în jurul familiei. Rapayet și familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli. Prețul unui bilet la „Păsări călătoare” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 17 martie 2019, de la ora 18.00, va fi difuzat filmul românesc „Popeasca”, în regia Stancăi Radu. Este un film testamentar, cu și despre Stela Popescu. Geniala artistă Stela Popescu are 80 ani, e frumoasă și e prezentă peste tot, pe scenă, la televiziuni, în turnee. Cea mai populară actriță româncă își dezvăluie în film viața privată, iubirile și încercările prin care trece. „The show must go on” pentru ea la propriu, întrucât acesta nu se mai termină, chiar dacă timpul trece împotriva ei.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

LASA UN RASPUNS