OMS, recomandare neasteptata! Medicii să NU prescrie Remdesivir pacienților infectați cu COVID

0
316

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat medicilor să nu prescrie Remdesivir pacienților infectați cu COVID, punând astfel la îndoială eficacitatea singurului antiviral aprobat pentru tratarea virusului, anunta RTV.net. Medicamentul „nu e recomandat pacienților internați la spital cu Covid-19, indiferent de cât de grav sunt bolnavi, deoarece în prezent nu există dovezi că le îmbunătățesc starea sau nevoia de ventilație”, potrivit OMS.

Sfatul OMS vine în baza a patru studii care au implicat peste 7.000 de pacienți. Organizația susține că certitudinea dovezilor este scăzută și nu există date concrete care să demonstreze că medicamentul e benefic. OMS a mai precizat că este nevoie de studii suplimentare, anunta RTV.net.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat steroizii pentru tratarea pacienților infectați cu COVID în stare gravă. Aceștia sunt ieftini, se administrează pe cale orală și sunt disponibili pe scară largă. De asemenea, organizația a decis suspendarea Remdesivirului din lista de precalificare, o condiție prealabilă pentru achiziții în țările în curs de dezvoltare, a declarat un oficial pentru Financial Times.

Producătorul Remdesivir susține că medicamentul a fost recomandat de instituții de renume, inclusiv Institutul Național de Sănătate din SUA și Societatea de Boli Infecțioase din America. Compania a spus că există „dovezi solide” ca urmare a mai multor studii care arată că medicamentul a accelerat recuperarea bolnavilor de Covid-19. Medicamentul antiviral Remdesivir sau Veklury, produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc, a fost aprobat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, după ce a fost aprobat de Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Sursa: RTV.net

LASA UN RASPUNS