Om de afaceri argesean, in arest la domiciliu! I s-a INTERZIS sa vorbeasca cu aceste persoane

0
1728

Omul de afaceri argesean a fost plasat in arest la domiciliu. Pe durata arestului la domiciliu se impune inculpatului obligaţia ca pe perioada determinată să nu părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea instanţei care a dispus măsura şi în faţa căruia se află cauza, acesta având obligaţia de a se supune unor restricţii.

Instanta a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu fata de omul de afaceri argesean Catalin Iulian Brandusi, patronul restaurantului Bistro 27. Iata sentinta:

“Admite contestaţia inculpatului BRÎNDUŞI CĂTĂLIN IULIAN, formulată împotriva Încheierii Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Piteşti pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu din data de 27.10.2016. În baza art.204 şi 425 ind.1 Cod procedură penală, desfiinţează Încheierea Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Piteşti pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu din data de 27.10.2016 şi pe fond respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti În baza art. 203 alin.3 şi 5 Cod procedură penală, art.218 Cod procedură penală şi art. 227 alin.2 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul BRÎNDUŞI CĂTĂLIN IULIAN, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.10.2016 şi până la data de 29.11.2016 inclusiv. Potrivit dispoziţiilor art. 221 NCPP, pe durata arestului la domiciliu impune inculpatului obligaţia ca pe perioada determinată de mai sus să nu părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea instanţei care a dispus măsura şi în faţa căruia se află cauza, acesta având obligaţia de a se supune unor restricţii după cum urmează: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală ori a judecătorului ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoanele vătămate: agent sef principal Din Ion şi agent principal Cîrstea Eduard, Badea Cătălin şi Rădulescu Octavian – lucrători de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti sau membrii de familie ai acesteia, cu martorii Marin Denisa Adriana, Pîrvu Ioana, Mondiru Andreea Paula, Cojocaru Alexandra Lavinia, Ghiţă Cristina, Iordache Ion Ilie, Nuţă Valeriu, Soare Alexandru, Nuţă Valeriu Ştefan, Sima Laurenţiu Cătălin, Jilcu Nicolae Daniel, Crăciun Cosmin, Bădescu Ion, precum şi cu alte persoane din prezenta cauză direct sau indirect, pe nici o cale. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul indicat pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Potrivit art.221 alin.(8) NCPP copia încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi prin care s-a luat măsura arestului la domiciliu se comunică, de îndată, inculpatului şi instituţiei, organului sau autorităţii desemnate cu supravegherea sa, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră. În temeiul art. 221 alin.4 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului, că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce le revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Desemnează Poliţia Mun.Piteşti ca fiind organul responsabil cu supravegherea sa. În baza art.275 alin.2 NCPP cheltuielile judiciare către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.”.

LASA UN RASPUNS