O nouă atenționare Cod galben! PLOI în aproape TOATĂ ȚARA

0
319

O nouă atenţionare Cod galben de instabilitatea atmosferică accentuată în aproape toată ţara, valabilă luni, de la ora 10:00, până la ora 21:00.

Meteorologii au actualizat, luni, atenţionarea de cod galben de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi moderate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții În Dobrogea, sud-estul Moldovei și în Muntenia, mai ales în sudul și estul regiunii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În estul Olteniei și în sudul Transilvaniei va continua să plouă și se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp (în ultimele 24 de ore, în zonă s-au înregistrat cantități de apă cuprinse, în general, între 25 și 45 l/mp)

Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade.

Foto: Arhivă

LASA UN RASPUNS