Ne apropiem de 800 de cazuri de Coronavirus, in Arges! Ce spune prefectul judetului

0
1204

Argesul, intr-o usoara scadere privind numarul de persoane infectate cu Coronavirus, insa in continuare intr-o “situatie destul de problematica si dificila”, dupa cum a declarat prefectul de Arges, Emanuel Soare. “Din pacate, Argesul a fost in topul cresterilor, ca numar de cazuri, insa probabil majoritatea judetelor vor urca in acest top al cresterilor rapide, mai devreme sau mai tarziu. Se constata insa ca nu a mai fost sustinuta cresterea la fel ca saptamana trecuta. Suntem intr-o usoara scadere, dar in continuare intr-o situatie destul de problematica si dificila si trebuie sa fim atenti“, a declarat prefectul in conferinta de presa de marti, 30 iunie.

Fiind 3 laboratoare de testare in Arges, sunt efectuate circa 300 – 350 de teste pe zi. “Astfel putem depista cazurile pozitive. Noi testăm persoane care altfel nu ar putea fi descoperite, fiind asimptomatice. La nivelul judetului, cazurile nu sunt grupate în focare. Sunt peste 70 localități în care sunt cazuri active Covid. Vestea buna este aceasta, ca nu se identifica focare noi. (…) Toate instituțiile sunt pe teren, in control, insa vorbim despre o transmitere accelerata la nivel comunitar și nu putem încetini decât cu ajutorul înțelegerii populatiei. Nu putem trimite un agent pentru fiecare cetățean în parte, suntem un județ mare și oamenii trebuie sa înțeleagă si sa respecte masurile, prin portul măștii și păstrarea distantei sociale.“, a mai declarat Emanuel Soare.

Instituția Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează: -persoane aflate în carantină: 3; -persoane internate în spital: 424; -persoane vindecate: 237; -persoane diagnosticate pozitiv: 793; -persoane decedate: 41.

Deces 40: Bărbat, 55 de ani, internat pe 28.06.2020 la Spitalul Județean de urgență Pitești, secția ATI, unde a decedat pe 29.06.2020. Comorbidități: diabet zaharat neglijat terapeutic, acidoză metabolică;

Deces 41: Femeie, 81 de ani, internată pe 26.06.2020 la Spitalul Matei Balș din București, decedată pe 29.06.2020 în secția ATI. Comorbidități: HTA stadiul II, boala Parkinson.

LASA UN RASPUNS