„Mizerabilii” și documentarul istoric „Războiul Regelui”, la Cinematograful ”București” din Pitești

0
118

Sâmbătă, 8 februarie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București”, va fi proiectat filmul „Mizerabilii”. Regia îi aparține lui Ladj Ly, în rolurile principale jucând Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga și Issa Perica.

Filmul prezintă povestea lui Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, cel care se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, un cartier problematic din suburbiile Parisului, locul unde se petrece, de altfel, și acțiunea romanului “Mizerabilii”, scris de Victor Hugo. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, colegii săi mult mai experimentați, Stephane descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.

„Mizerabilii” a avut premiera în România pe 24 ianuarie 2020, fiind oferit așadar publicului nostru extrem de rapid.

Prețul unui bilet la „Mizerabilii” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Documentarul istoric „Războiul Regelui” ajunge la Pitești

București, 4 februarie 2020 – În cadrul Turneului Național al celor două filme documentare „Maria – Inima României” și „Războiul Regelui”, producătorul executiv John M. Florescu alături de postul de televiziune HISTORY invită publicul din Pitești la proiecția eveniment „Războiul Regelui” pe data de 9 februarie, duminică, ora 18.00, la Centrul Multifuncțional – Cinema „București”.
„Războiul Regelui”este ultima din marile povești nespuse ale celui de-al Doilea Război Mondial, dezvaluită de ultimul șef de stat din acele vremuri, rămas în viață – Majestatea Sa Regele Mihai I al României. Filmul a avut premieră în 2016 la Pro TV și a fost difuzat în 42 de țări, inclusiv pe canalele HISTORY și HISTORY2.
Vizionarea este gratuită publicului iar accesul în sală se face pe baza locurilor rezervate pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau https://eventbook.ro/film/bilete-razboiul-regelui-pitesti
John Florescu, producator executiv, și Dan Draghicescu, producator asociat, vin la Pitești pentru a prezenta publicului documentarul și pentru a oferi ocazia unei sesiuni de întrebări și răspunsuri tuturor celor interesați de informații din culisele acestei producții.
Evenimentul este realizat cu suportul Primăriei Municipiului Pitești și a Centrului Multifuncțional – Cinema „București”.
„Sunt foarte încântat de această ocazie deosebită oferită publicului din Pitești: vizionarea gratuită a documentarului „Războiul Regelui” precum și întâlnirea cu echipa de producție a acestui film special”, a declarat primarul municipiului Pitești, Dl. Cornel Ionică.
Turneul Național al celor două documentare istorice a debutat în toamna lui 2019 și se desfașoară pe parcursul a 6 luni. Încă de la debut, turneul s-a bucurat de un număr impresionant de spectatori. Pentru proiecțiile desfășurate până acum în București, Constanța, Alba Iulia, Timișoara, Sinaia și Sibiu rezervarea locurilor gratuite s-a epuizat într-un timp record de 24-48 h/proiecție.
Este o ocazie pentru piteșteni de a viziona gratuit un documentar istoric impresionant. Povestea deciziei unui Rege care într-un punct critic în al Doilea Război Mondial a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, a îndreptat România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului cu aproape 6 luni. Este o poveste a intrigilor de palat și o poveste a decepțiilor. De la Palatul Buckingham spre București, de la Moscova spre Washington, semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr Rege ce a îndrăznit.
„Noi, cei de la HISTORY, suntem bucuroși să fim parte din acest proiect cinematografic educațional și să ne adresăm publicului nostru local prin teme de referință cu însemnătate pentru el. Dorința noastră este să ne implicăm în inițiative pe termen lung care ajută oamenii să-și cunoască istoria și eroii,”a declarat Izabella Wiley, Director General A+E Networks Europa Centrală și de Est, grup în al cărui portofoliu se află canalele HISTORY, HISTORY2 și Crime+Investigation.
Realizarea Turneului Național este posibilă cu susținerea HISTORY și a unor sponsori importanți: Banca Transilvania, REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate, Groupama Asigurari, British American Tobacco, Academia Română, Institutul Cultural Român, Enayati Group.

LASA UN RASPUNS