Ministrul Transporturilor, la Argeș! Ce a spus despre LUCRĂRI IMPORTANTE și așteptate de locuitorii județului

0
317

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost joi, 24 mai, într-o vizită de lucru în Argeș. Alături de întreaga echipă de conducere din cadrul ministerului și a CNAIR, Răzvan Cuc a vizitat și evaluat stadiul mai multor lucrări de infrastructură rutieră precum sensul giratoriu de pe DN 73 la intersecția spre Colibași, unde s-a întânit și cu directorul general al grupului Renault Romania și al Uzinei Dacia, Christophe Dridi. De asemenea, la fața locului s-au aflat: primarul orașului Mioveni Ion Georgescu, președintele PSD Șerban Valeca și argeșeanca de pe lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, din partea PSD, Gabi Zoană. 

Domnul ministru ne dă asigurări că, cel mai târziu, din toamna acestui an, Bulevardul Dacia din Mioveni va fi asfaltat. CNAIR a aprobat proiectul de asfaltare a Drumului Național 73D, pe întraga porțiune a Bulevardului Dacia, care cuprinde aproximativ 9 km. Pentru realizarea acestor lucrări de asfaltare, foarte necesare pentru artera principală care străbate orașul Mioveni, administrația locală a întreprins o serie de solicitări și memorii către Ministerul Transporturilor și administratorul legal al acestui drum.
Lucrările de asfaltare vor fi programate în două etape, prima în 2019, iar cea de-a doua în 2020. O etapă va cuprinde porțiunea cuprinsă de la intrarea în cartierul Mioveni (zona Robea) până la Podul Getica din Racovița, iar etapa a doua va cuprinde porțiunea cuprinsă de la Robea până la KM 0 al intersecției dintre DN 73 cu DN 73D.
Conform ministrului Transporturilor, lucrările de asfaltare la Bulevardul Dacia vor începe după finalizarea proiectului de reconfigurare a sensului giratoriu din intersecția DN 73 (Pitești-Câmpulung) cu DN 73D (Bulevardul Dacia – Mioveni).”, a transmis primarul Mioveniului, Ion Georgescu. 

LASA UN RASPUNS