Meditatiile cu elevii de la clasa, INTERZISE! Catalin Gherzan: “Pe cât de bună ar putea fi, pe atât de sensibilă este această reglementare”

0
1099

Noua Lege a Educației, ce urmează a intra în vigoare începând cu data de 1 februarie, interzice profesorilor să facă meditații cu elevii de la clasele la care predau. Astfel, intră în vigoare Ordinul Ministerului Educaţiei nr. 3.051 din 2024 care stabileşte obligaţiile profesorilor de a completa declaraţiile de interese în care îşi vor asuma, sub sancţiunile Codului penal, că nu meditează elevii de la clasă.

CITESTE SI: Catalin Gherzan este mandru de unitatea de invatamant pe care o conduce: “Tot ce este mai bun și mai frumos este la LEXFORD!”

Pe cât de bună ar putea fi, pe atât de sensibilă este această reglementare.“, este de parere managerul unitatii de invatamant privat Lexford Castel, Catalin Gherzan, cu privire la reglementarea care ii obliga pe profesori sa isi asume declaratiile de interese sub sanctiunile Codului penal, interzicand meditatiile la clasa in care se preda, aceasta fiind o practica intalnita de ani de zile in scolile din Romania. “Este ca atunci când trebuie să respectăm Codul rutier, pe o infrastructură rutieră destul de precară. Este ca atunci când pentru a vinde în piață pătrunjel și roșii trebuie să ai certificat de producător, dar pentru a vinde energie și gaz este suficient să fii doar bun combinator. Pe o infrastructură educațională cu 25 de copii în clasă și profesori nu întotdeauna pregătiți pentru a asigura un proces educațional eficient, cred că trebuie găsite modalități eficiente pentru ca educația să evolueze!“, a declarat Catalin Gherzan, managerul Lexford Castel.

Mentionam ca, vineri, 19 ianuarie, s-a oficializat Ordinul Ministerului Educaţiei prin care se detaliază paşii pe care-i urmează profesorii ca să declare faptul că nu îşi meditează elevii de la clasă.

LASA UN RASPUNS