Mai multe județe sub Cod galben de ploi, ninsori viscolite și polei

0
906

Mai multe județe ale țării sub cod galben de ploi, ninsori viscolite și polei. Argeșul, printre județele afectate de precipitații abundente. Codul intră în vigoare joi, de la ora 4.00, și durează până vineri la ora 14.00.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei, valabil pentru nord-estul, sud-estul, sudul, centrul și sud-vestul țării, începând de joi de la ora 4 până vineri la ora 14.00. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova și la munte, transmite Mediafax.

Potrivit meteorologilor, în majoritatea regiunilor va ploua, va fi lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, va ninge și va fi viscol în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25 – 50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60 – 80 km/h, viscolind și troienind zăpada.

La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei va ploua, iar în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vântul va sufla cu putere și va fi polei.

LASA UN RASPUNS