La Cinematograful „București”, în Pitești. Film PREMIAT la Festivalul de la Shanghai!

0
406

„O creatură delicată” și „Scurtcircuit”, filmele acestui weekend la Cinematograful „București”. Regizorul Cătălin Saizescu și actrița Georgiana Saizescu se întâlnesc cu publicul piteștean.

Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 18.00, va fi difuzat la Cinematograful „București” filmul „O creatură delicată” (titlul original: „ A gentle creature”). Regia: Sergei Loznitsa, în rolurile principale fiind actorii Vasilina Makovtseva, Marina Kleshcheva, Lia Akhedzhakova, Valeriu Andriuța, Boris Kamorzin și Sergei Kolesov. „O creatură delicată” este filmat de un operator român cunoscut (Oleg Mutu) și are în distribuție un alt român cunoscut, actorul Valeriu Andriuța. Este o poveste emoționantă și terifiantă, despre călătoria unei femei obișnuite („gentle creature) într-un sat îndepărtat din Siberia, în căutarea soțului ei care e în închisoare. În acest sătuc de coșmar, regizorul Loznitsa abordează probleme existențiale, uneori la limita absurdului, în același stil unic, cunoscut din filmele lui anterioare. Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 23 septembrie, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” difuzăm filmul românesc „Scurtcircuit”, premiat la Festivalul de la Shanghai. Regia: Cătălin Saizescu, în rolurile principale jucând Oana Ştefănescu, Magda Catone, Georgiana Saizescu, Valentin Popescu, Nicodim Ungureanu, Maia Morgenstern, Maruca Băiașu. Conform obiceiului de a invita, lunar, pe scena Cinematografului „București”, personalități ale vieții cinematografice, de această dată organizăm, după proiecție, o sesiune Q&A cu actrița Georgiana Saizescu (născută la Pitești) și regizorul Cătălin Saizescu. „Scurtcircuit ” spune povestea Melaniei, o elevă de 15 ani care rămâne însărcinată cu Emi, un coleg de clasă. Mamele minorilor îi despart pe cei doi îndrăgostiţi şi hotărăsc să dea copilul spre adopţie. Prin intermediul unui funcţionar abil găsesc „cadrul legal” pentru vânzarea bebeluşului către o familie de români stabiliţi în străinătate. La doar o zi după naşterea prematură a Melaniei, salonul de terapie intensivă unde fusese trimis bebeluşul este mistuit de flăcări… Un film-eveniment, bazat pe fapte reale. Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

LASA UN RASPUNS