Judecat pentru santaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor!

0
139

Un dosar a fost finalizat de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, urmând ca un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Cocu, să fie judecat sub acuzaţia de şantaj şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Din anchetă a reieşit că incupatul a dat bani cu camătă unui cunoscut pe care a pus presiune şi l-a ameninţat, reuşind să obţină de la datornic mai mult decât suma pe care i-o acordase ca împrumut.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada iulie – august 2020, un bărbat de 41 de ani, din Băiculești, ar fi împrumutat de la un bărbat de 49 de ani din Cocu suma totală de 15.000 de euro, iar ulterior ar fi plătit, prin constrângere, rate și dobânzi mai mari decât valoarea împrumutată. Pe data de 28 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul de Operațiuni Speciale Pitești, au organizat prinderea în flagrant a bărbatului“, anunţă IPJ Argeş.

Cămătarul a fost săltat de oamenii legii, imediat după ce a primit o sumă de bani de la persoana vătămată. După depistarea în flagrant, polițiștii, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au făcut două percheziții la locuințele suspectului, din Pitești și din comuna Cocu, ocazie cu care au fost găsite documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, o autoutilitară, luată de la persoana vătămată, precum și un încărcător ce conținea cartușe nepercutate. În prezent inculpatul se află sub măsura controlului judiciar. Pentru recuperarea prejudiciului, a fost dispusă măsura sechestrului asigurator asupra unui bun imobil deținut de cel în cauză. Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

LASA UN RASPUNS