Ion Dumitru: “PSD înțelege nevoile fermierilor și vine cu soluții concrete pentru a sprijini”

0
118

Ion Dumitru, președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Argeș, transmite ca “PSD înțelege nevoile fermierilor și vine, de fiecare dată, cu soluții concrete pentru a sprijini activitatea acestora.”.
În condițiile secetei prelungite din această iarnă, Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a decis să pornească sistemele de irigații și să permită accesul fermierilor la apă și la instalații mai devreme decât în anii anteriori.
Ministerul Agriculturii va suporta și contravaloarea a 50% din costurile pentru energia electrică folosită pentru instalațiile și echipamentele deținute de fermieri.
Din 19 martie au fost pornite sistemele şi au fost umplute canalele cu apă în mai multe județe, iar acțiunea continuă în toate zonele țării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigații.
Măsură gândită de PSD sprijină înființarea noilor culturi și asigură sustenabilitate în privința producției de alimente pentru români, în condițiile crizei energetice și a războiului din Ucraina.“, a transmis primarul comunei Albota, Ion Dumitru, președinte al Asociației Comunelor din România, filiala Argeș

LASA UN RASPUNS