Important pentru absolvenții promoției 2019!

0
213

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges informeaza absolventii promotiei 2019 ca, in termen de 60 de zile de la absolvire, sunt asteptati sa se inregistreze in evidentele institutiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispozitie de AJOFM in scopul integrarii acestora pe piata fortei de munca.

”Precizam ca inregistrarea ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca este o etapa prealabila si obligatorie in vederea obtinerii facilitatilor acordate potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Astfel, absolventii institutiilor de invatamant care se inregistreaza in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in raza carora isi au domiciliul, ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca beneficiaza de servicii gratuite de informare si consiliere profesionala, medierea muncii si formare profesionala, precum si de facilitati financiare.

Actele necesare pentru inregistrarea absolventilor in evidentele agentiilor teritoriale ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca, sunt:
Actul de identitate, in original si copie;
Actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie;
Adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuaale restrictii medicale.

Prin absolvent al unei institutii de invatamant se intelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, in conditiile legii, in una dintre institutiile de invatamant gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat in conditiile legii.

In cazul absolventilor de liceu, indiferent daca a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile incepe pe 01 iunie 2019, potrivit prevederilor Ordinului nr.3.220/19.02.2018 al Ministerului Educatiei Nationale conform caruia „cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2019”. Elevii care nu au situatia scolara incheiata la toate materiile, se pot inregistra in evidentele agentiei in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta, data inscrisa in adeverinta eliberata de institutia de invatamant.”, se arată într-o informare de presă emisă de AJOFM Argeș, instituție condusă de managerul Nicolae Bădescu.

LASA UN RASPUNS