(IMAGINI) Explozie de frumos, duminică, în centrul Piteștiului, de Ziua Nationala a Portului Traditional din Romania!

0
572

Explozie de frumos, duminică, în centrul Piteștiului, de Ziua Nationala a Portului Traditional din Romania. Străzile municipiului Pitești au fost pline de iubitori ai costumului popular românesc. De la mic la mare, zeci de persoane au fost îmbrăcate în straie de sărbătoare și s-au plimbat alături de părinți ori bunici, arătând astfel ca sunt mândri ca sunt români și sunt mândri sa îmbrace portul nostru tradițional romanesc.

Printre aceștia, mai multe figuri publice cunoscute. De la primari, fosti primari, deputați ori lideri județeni, mai multe persoane publice locale au fost duminica în centrul Piteștiului pentru a marca aceasta importanta sărbătoare. Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Minzina, deputatul PSD Simona Bucura Oprescu, primarul comunei Corbeni Nicolae Dinica, deputatul Aurel Balasoiu, fostul primar al comunei Corbi, cunoscut naționalist, Virgil Baciu, șefa Școlii Populare de Arte Pitești, Elena Iagar, primarul comunei Barla, Gheorghe Voicu, sunt doar câteva dintre figurile publice cunoscute prezente în centrul municipiului Pitești îmbrăcate în costum popular romanesc.

“Timid, oameni iubitori de frumos și – de apreciat –, în mod deosebit, tineri, au început să se înveșmânteze în portul strămoșilor la sărbătorile religioase ori la cele cu caracter istoric, ajungându-se astăzi ca purtarea costumului popular să devină un adevărat curent „etno”. Însă, pe lângă confecționarea și purtarea costumului popular, trebuie să ne „înveșmântăm” și cu o cultură a lui, cu semnificația sa spirituală și istorică, înțelegând că el reprezintă chintesența a ceea ce strămoșii au trăit și simțit. Carevasăzică, straiele populare sunt martore tăcute, dar mărturisitoare ale credinței și pietății poporului nostru, dar și a dragostei lui pentru tot ce este frumos, curat și înălțător.”, a transmis primarul comunei Corbeni, Nicolae Dinica.

“Străzile muncipiului Pitești au fost azi pline de iubitorii costumului popular românesc.
Și prin costumul popular identitatea românească merge mai departe.”, a declarat de asemenea deputatul Simona Bucura Oprescu.

LASA UN RASPUNS