“Guvernul Cîțu pregătește vânzarea pe mai nimic a celor mai valoroase companii de stat”, atrage atentia Simona Bucura Oprescu!

0
110
Ministrul Finantelor, Florin Citu participa la dezbaterea dintre reprezentantii organizatiilor patronale si cei ai guvernului, marti 10 decembrie 2019, la hotelul Athenee Palace Hilton din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

De curând a intrat în circuitul de avizare un proiect inițiat de către actuala guvernare care vizează abrogarea legii prin care Parlamentul, la inițiativa PSD, a decis că timp de doi ani să fie suspendate orice tranzacții cu activele statului.

“Practic, Guvernul Cîțu pregătește vânzarea pe mai nimic a celor mai valoroase companii de stat, companii cu caracter strategic pentru economia națională.

Vorbim despre societăți profitabile precum Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica, Aeroporturi București sau CEC.

Alte țări, de exemplu Germania, Franța, Polonia sau Ungaria, fac totul pentru a proteja economia națională și mai ales companiile strategice.

PSD nu este de acord cu această politică din care statul român nu are absolut nimic de câștigat.

Ba, din contră, România își pierde orice pârghie de control în domenii economice critice și cu mare impact social (energie, transporturi aeriene, bănci).”, transmite deputatul PSD de Arges Simona Bucura Oprescu (foto interior), secretar executiv al Organizatiei Judetene.

LASA UN RASPUNS