GALERIE FOTO. Conferință FESTIVĂ la Universitatea din Pitești: ”Iată-ne ajunși ÎN LIGA ÎNTÂI”

0
1497

La finalul lunii aprilie au venit rezultatele muncii echipei manageriale a Universității din Pitești, și un punct important din proiectul de management al rectorului Dumitru Chirleșan a fost bifat. Acum, UPIT ”joacă în liga I”, după cum s-a exprimat chiar rectorul Universității în cadrul unei conferințe extraordinare ce a avut loc miercuri seara în prezența profesorilor și a celor care au pus umărul ca acest lucru să se realizeze. ARACIS a acordat ”grad de încredere ridicat” pentru Universitatea din Pitești, sub conducerea rectorului Dumitru Chirleșan, în urma evaluării instituționale externe. Acest calificativ reprezintă o apreciere și o recunoaștere în cadrul comunității academice naționale, dar și internaționale. Este și cel mai înalt calificativ acordat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior și arată faptul că Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ de valoare. ”Iată că am ajuns la acest rezultat dorit, meritat. Iată-ne ajunși în liga întâi.”, a declarat Chirleșan, mulțumind tuturor celor care au fost implicați în realizarea acestui obiectiv, dându-le cuvântul pe rând celor patru prorectori ai UPIT care au pus umărul pentru ca Universitatea din Pitești să primească ”grad de încredere ridicat” în urma evaluării externe.

Universitatea din Pitești nu are niciun litigiu, nicio dispută, niciun fel de parti-pris negativ cu marile universități ale României. Am crescut cu aceste universități, le mulțumesc întregii pleade de profesori, academicieni din marile universități din jurul nostru, mulțumită cărora am crescut. Ideea care se perpetuează în presă că noi suntem pe o parte a străzii, iar Universitatea din București este pe cealaltă, este totalmente falsă. Și să nu uităm că domnul rector Mircea Dumitru a fost profesor al Universității din Pitești într-o anumită perioadă a vieții domniei sale. În ceea ce ne privește sper să probăm și peste cinci ani că merităm acest grad de încredere ridicat. Vă mulțumim tuturor celor care ați pus umărul la această poveste.”, a mai declarat rectorul UPIT, Dumitru Chirleșan.

Președintele Senatului UPIT a ținut de asemenea să mulțumească tuturor celor care s-au implicat pentru ca Universitatea să se redreseze și să ajungă la un astfel de rezultat.

Din 26 aprilie, putem spune că facem parte din categoria universităților foarte bune din România! (…) Am în jurul meu colegi deosebiți, cu care relaționez foarte bine și cred că această bucurie pe care o împărtășim astăzi va constitui un motiv ca această bună colaborare a noastră să devină și mai bună”, a declarat președintele Senatului UPIT, Mihaela Diaconu.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! ARACIS a acordat ”GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT” pentru Universitatea din Pitești

LASA UN RASPUNS