Filmele acestui weekend, la Cinematograful ”București” din Pitești

0
461

„Tată de profesie” și „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, filmele acestui weekend la Cinematograful „București”.

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, de la ora 18.00, va fi difuzat la Cinematograful „București” filmul „Tată de profesie” (titlul original: „Daddy Cool”), în regia lui Maxime Govare. În rolurile principale: Vincent Elbaz, Laurence Arn, Jean François Cayrey și Grégory Fitoussi. Filmul este o comedie spumoasă. La patruzeci de ani, Adrien dă dovadă de atâta imaturitate, încât iubita lui, Maude, se gândeşte serios să-l părăsească. Ea are treizeci şi cinci de ani şi visează la o familie. Ca să-şi recâştige mare iubire a vieţii, Adrien se hotărăşte să deschidă o creşă la domiciliu chiar în viitorul fost apartament conjugal. Este începutul unei improbabile experienţe educative…
Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 14 octombrie, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” difuzăm filmul românesc „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, apărut acum 10 zile pe marile ecrane. Regia îi aparține lui Radu Jude, în rolurile principale fiind Ioana Iacob, Alexandru Dabija și Alex Bogdan. Filmul lui Jude vorbeşte despre masacrarea populaţiei evreieşti din Odesa de către trupele române în cel de-al Doilea Război Mondial. „Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un «arc peste timp», cum ar veni”, declară Radu Jude.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

LASA UN RASPUNS