Film ce a adunat peste 300 de spectatori la Cinematograful București, redifuzat pentru studenții piteșteni

0
136

Primăria Municipiului Pitești vă invită să participați la evenimentul organizat pe 14 noiembrie, prilejuit de aniversarea Zilei Internaționale a Studentului, precum și de comemorarea a 70 de ani de la declanșarea Fenomenului Pitești, eveniment dedicat studenților piteșteni și intitulat:

1949/2019: Student în Piteşti.

Cunoaște-ți trecutul, nu-l lăsa să devină viitor! – 70 de ani de la Fenomenul Piteşti

Organizat de către Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, alături de Memorialul „Închisoarea Pitești”, evenimentul cuprinde două producții artistice inspirate din mărturiile supraviețuitorilor Experimentului Pitești, oferite gratuit studenților celor două universități piteștene:
filmul regizat de Toma Enache – „Între chin și amin”, proiectat la Cinematograful București, de la ora 12:00, maestrul Constantin Cotimanis deschizând evenimentul, la ora 11:30, cu un moment de recitare din poezia carcerală;
spectacolul experiment „Pe ei!” – un proiect „Texte bune în locuri nebune”, regizat de Ionuț Caras și susținut de o echipă de actori clujeni, care se va desfășura chiar în incinta fostei închisori Pitești, în curtea muzeului Memorialul Închisoarea Pitești, începând cu ora 18:00. Spectacolul de teatru va fi urmat de vizitarea muzeului memorial.

Deoarece numărul locurilor disponibile este limitat, solicităm o confirmare certă a prezenței celor doritori. De asemenea, fiind prezentat în aer liber, în curtea fostului Penitenciar, la ora 18:00, recomandăm participanților la spectacolul de teatru să ia în considerare necesitatea unei ținute vestimentare adecvate temperaturii scăzute de afară.”, se arată într-o informare emisă de Primăria municipiului Pitești.

”Între chin și amin” este un film care a adus circa 300 de spectatori la Cinematograful București din Pitești, de la prima proiecție, după cum a mărturisit managerul Jean Dumitrașcu, în cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 12 noiembrie. ””Între chin și amin” urmează filmul Moromeții ca și număr de spectatori. Dacă la acesta din urmă am vândut 340 de bilete, la filmul regizat de Toma Enache au fost 300 de spectatori, adică peste capacitatea sălii de cinematograf. Au avut cu toții loc în sală, însă au acceptat să stea și în zonele cu mai puțină vizibilitate, dacă pot spune așa. Acum va fi redifuzat, însă cu circuit închis, pentru studenții de la Universitatea din Pitești”, a transmis în urmă cu puțin timp Jean Dumitrașcu.

LASA UN RASPUNS