Festival Medieval la Curtea de Arges! Demonstratii de lupte medievale, tir cu arcul, concerte

0
895

Vineri, sâmbăta si duminică (3, 4 şi 5 iulie 2015), municipiul Curtea de Argeş găzduieşte cea de-a doua ediţie a Festivalului Medieval „Curtea de Domnească“, festival ce se va desfăşura pe platoul din fata ruinelor Sân Nicoară, lângă Biserica Domnească. Astazi, 3 iulie, va avea loc si deschiderea evenimentului, de la ora 17.00.
Organizatorii au pregătit un program interesant: parada Gărzii Curţii Domneşti, demonstraţii de lupte medievale oferite de echipa „Societas Milities Getae“, tir cu arcul, concerte, expoziţii de artă tradiţională realizată de artizanii Curţii Domneşti şi alte momente surpriză. Copiii vor avea ocazia să înveţe norme şi valori cavalareşti în „Şcoala Micilor Scutieri“.

Ambianţa muzicală este asigurată de Fanfara Teatrului „Centrului de Cultură și Arte din Mioveni, de cvartetul „Blade Strings“, care propune un rock avangardist, cântat exclusiv cu instrumente acustice clasice și renumita formație de muzică medievală ,,Trei parale”, dupa cum informeaza directorul Muzeului Curtea de Arges, Stefan Dumitrache. Sambata si duminica desfasurarea evenimentelor va avea loc incepand cu ora 10.00. Sunt asteptati si reprezentanti ai Consiliului Judetean Arges, dar si ambasadorul Chinei in Romania.

Primarul municipiului Curtea de Arges, a declarat pe marginea acestui mare eveniment ce se afla la prima editie in Curtea de Arges: ,,Dorim ca prin acest Festival Medieval să readucem în conștiința locuitorilor Argeșului dar și ai Romîniei în general, epoca de început a Țării Românești, cu principi înțelepți și războinici cu vremuri în care onoarea și curajul erau la ele acasă pe meleaguri argeșene. Vrem totodată să le aducem aminte românilor că la Curtea de Argeș a fost prima capitală a Țării Românești, prima Mitropolie, aici s-a emis primul document de cancelarie și aici s-a emis prima monedă. Va fi o adevărată sărbătoare a sufletului românesc, în acre pe lângă demonstratii de luptă vom avea muzică de calitate și artiști talentați. Vă așteptăm cu drag în prima capitală a Țării Românești, Curtea de Argeș, in perioada 3-5 iulie.”.

LASA UN RASPUNS